nukilan hati

Feb 25, 2011

bila hati mula resah

hye3!!eit..
hye u ollssss..(suara menggedik2 na menyapa)
ehem!!ok cop..
sekarang na menjiwang..
da buang personaliti menggedik tadi ye..
bila hati mula resah??
apa yang membuatkan aku resah gelisah??
^^

=================================

..bila hati mula resah..

hati mula tertanya
hati mula berbisik
hati mula berkata- kata
adakah kau diciptakan untukku??
adakah dia sepatutnya bersamaku??
adakah aku dilahirkan untuknya??
bila hati mula bernyanyi
bila hati mula terbuai

ah!!!berhenti berharap!!
aku sudah mula menyimpan perasaan
aku sudah mula bermain dengan api
aku sudah mula leka dengan keadaan sekarang!!

tidak dan tidak
tolong jauhkan aku dari keadaan ini

aku mula terbuai dengan layanan kau
aku mula memberi perhatian pada kau
aku mula mencari pabila kau tiada
aku mula rasa sepi bila kau menghilang

bagaimana dan bagaimana..
aku ta perlu ini semua
aku lelah menahan perasan
aku ta ingin disakiti
aku ta ingin dilukai
aku hanya ingin sendiri
tapi hati ini....

*farsha*

tatkala itu

Telefon berbunyi!!
Sungguh mengejutkan..
2.16pg??peh3…dah lama gila..
Nset ku ta berbunyi menandakan 
panggilan masuk pada jam ini..
Aku terkelu..aku tersentap..aku terpana..
Tangan seram sejuk..
Hati berdegup kencang..
Minda berputar mencari punca..
Apakah??mengapa??


Tettt!!!alah…tader r na rase cm tuh pn..
Ehek…amacam starting??okey tak??
Hahahahahaa(kenyit mata)
Sorila kawan..
Nset bunyi..gua angkat lohr..
Okey..bukan suara tuan punya tepon..
Tapi…tuan nset punya roomate..
Heheeheee…actually..i tengah blur masa tuh..
Yaiyalah..tengah melayan ayat jiwang..
Adesss…tengah mengarang puitis yang ta puitis..
Melayan perasaan di pagi hari..^^
so...ira yang meneruskan perbualan
Okey2…di ajak ke café??sumpah ta percaya!!
Ni ada rancangan tersirat o something2 else??
Pergh3!!ira terus membuka langkah!!
Meneruskan adegan yang ta sepatutnya..
Heishhh…ok2…maklumat boleh dipercayai..
Membuka langkah sebaik mungkin..


Cing!!!ok..da sampai d café..
Setiap step di ikuti..
Setiap procedure di patuhi..
Setiap tingkah laku di jaga rapi..
Gelak memang terbahak-bahak
Setelah melayan satu movie yang agak ta ley blah!!
sangat happening
Ta penah terpikir pun..
Aku akan berada di café..melayan movie??
Hahahhaa…sedap gak..sejuk malam an..
Tenang jep rasa..stress pun boley berlari-lari..
Membiarkan tekanan menari-nari melayan angin malam..
Wow!!tambah pulak test2 sudah selesai diduduki..
Yeayyy!!!around 5 kembali ke pangkal jalan..
Dan sekarang..


Ta sedar diri lagi..bantal memang ta ingat..
Cuma jari mahu menari-nari..
Meneruskan aktiviti yang terbengkalai..
Tetapi menambah lagi satu cerita..
Wahhhaaa…wushhh!!dush3!!
Bersama mereka sangat menyenangkan..
Serasa selesa lepak bersama…
Serasa bahagia tatkala menghabiskan masa bersama..


Thx kawan!!
================================= 
Hanya sekadar luahan dari hati tenten..
Thx 4 da reading..!!
Muuahhx3!!sayang korang ketat2!!

Feb 22, 2011

SINGApore!!

hellooooo!! ^^
okey..ini post memang da berkurun
saje peram lame2
boleh buat jeruk
kan sedap uh..
hohoho..
sini adek kakak!! sini abang kacak!!
meh2..kita relax2..
for this post,
saya tana taip manyak2
tader tenaga
grrrrr

















eihhhh...sini jap...dekat2..na bisik nih..
na cite detail an..
sila selak page ni la ek..
kawan kite yang cantek lagi bergaya nih
da siap buat episode lg
trip ktorg g SINGApore nih
hehheeeh..


ehhh???da abez lah!!ouhhh..
sangat senang keje saya..
thx ye dak azza!! ^^


thx 4 da reading!!

Feb 21, 2011

MIDvalley



Aku punya teman terhebat
Aku punya keluarga terhebat
Aku rasa bahagia tak terkira
Senyuman ta putus buat mereka

19 feb 2011
Tatkala dipagi hari..
Wushdush3..
Pukul 8pg da menapak di sana
Helloooo??korang tader keje ke?
Awal pagi kot utk sebuah shoppg mall..
Grrrritulah apabila tersemangat
dengan suasana rombongan
Geng STRATEGI sama geng SMART



Bersama berganding bahu
Menyelesaikan kerja
D sana.. MIDVALLEY
Adanya pameran career..
Wush.one stone gain two bird..
Lalalalalaaaaaa
Sambil2 mengusha  peluang pekerjaan,
Sambil2 mencari sponsor utk
Karnival yang ktorang usahakan..
Peh3agak2..ada rasa hebat tak??
Erggghhhhh
Stop at there,..sini mari dengar dan lihat


Bermula dengan mencari toilet di sana..
Pasti lah kan
Merehatkan diri di dalam bus
Turun pasti maw toilet..haha
Teeettt..toilet maseh berkunci ok..
Terpaksa mencari dan menyelak di restran mamak ni..
Melepak, terlepak d sana..


Sekarang mndapat ilham mencari tujuan lain
Jalan,merangkak dan mengensot..
Ok..da ada hala tujustraight go ke depan
Ah.akhirnya terbuka jua jalan yang terbentang luas
Yeeehhh..sebelum masuk maw kene daftar dulu
Yeehhhaaaa..dapat beg freeeeada stiker olen lg aw..

Berjalan tanpa hala tuju pada mulanya
Dan segera mencari petunjuk
Kertas2 kerja maw habeskan supaya dapat berjalan
Okey..mencari president..dan minta tunjuk ajar
Perhati dan meniliti
Ok2pegi bertanya dan tunjukkan minat
Habis perbicaraan..dan mula keluarkan..
Erm..saya punya tujuan..
Kami dari satu persatuan di UTM,
Blabla..bla
Ini kertas kerja yang telah .
Dan saya berharap pihak tuan boleh membantu..
TERIMA KASIH..
Wahhhaaaerk..bukan aku yang cakap..
Geng bebudak lelaki yang banyak membantu

Aku??tah ap yang aku buat..yang pasti
Aku memang suka mendengar..
Kerana bagiku..
Bila aku senyap,memandang,mendengar dan meneliti
Aku nampak matang di situ walaupun wujudnya kesombongan
Da bila aku mula berceloteh itu dan ini
Okstop..budak2,kebudakan dan tak matang saya sudah keluar
Hehehhee
Selesai kerja around 12..

Take our timebut dunno!!tatawu na pegi mana pun..
Ye!!saya suka untuk window shopping..
Tapi saya suda tersentap sebenarnya
Apabila membelek satu kawasan pakaian
Dan ada yang menegur
'ala..bukan na beli pun kan'
Ahhh???apakahgrr
Sangat tersentap di situ..
dan terus berhenti utk membelek
Dan mengikut jejak langkah yang sepatutnya


jalan..jalan..jalan
then???ah..ala..
Aku memang fail kalu na ingat jalan
Jalan tanpa halu tuju boleh..tapi ta tawu na kembali
So..kene ada guard..kihkih.
..naseb baek ada fmily terhebat!!

bowling time!!
yeeehhhaaa...
sebenarnya saya ta kesah untuk join sekali
tapi!!
mengada,menggedik suda wujud



dush3!!!sila jangan paksa saya
saya tak akan buat kalau orang memaksa
sila ingat!!
saya ta suka diperintah
na ajak??
no hal..
dengan cara yang tidak mendesak..
saya akan buat dengan rela dan tersenyum..
tima kasehh
BUT!!
saya sangat gembira di situ
bersorak dan ber..bla2
yeeeaaahhh..
suasana yang sgt terbaek..
cantek sangat bila lampu dipadamkan
^^
thanx kawan,ajak saya melepak di situ



Around 5 da gerak balek
Singgah perhentian memang lame..
Dan bergerak pulang..memory dalam bus..

Aku takkan lupa..
Terasa tanak turun dari bus tuh
 =D ^^ C=

Tiba di bilik..memang saya selamat..
Mata ta mampu untuk d bukak lagi
Katil menjadi tempat luahan
Hahhaatidur sehingga 12jam
Happe kaw giler??grrr
Lalallalalallaaaaaa.

==========================================
Dzafirah!!
Kau kawan,kau teman..
Dimana kau,disitu aku..
Kau tiada aku mencari
Kau ada aku ta heran
Peh2..manada..
Kau sntiasa di hati ku meehhh..
0_0

Zatil!!
Sila senyum kawan..
Haha..sangat susah hati kalau dia ta senyum
Tapi sebenarnya
Itu dia..muka tanpa senyum
Tapi bukan untuk di bilik
but,i c...u can smile even out of d room
Gelak tader limit
Mengenakan orang memang ta benti
^^

Ikhtiari!!
Senyum ta henti
Tolong jangan berhenti  di situ
Teruskan dengan caramu
Membuatkan orang sentiasa tersenyum
Membuatkan hati sentiasa mekar
Membuatkan sahabatmu selesa bersamamu
+___+

Farhan!!
Jalan terbentang
Menuju tanpa arah
Tapi masih di kepala
Jalan mudah memang kau yang punya
Orang turun jalan manual
Kita memang hebat
Kerana kau, kita turun melalui lif
Ngelat memang ta kesah

Bukhari!!
Ehheeh..terasa seperti kau ayah aku
Menunggu di hadapan toilet
Hanya kerna kasihan kau pada aku
Sumpah membuatkan aku rindu ayah aku
Tahu kenapa,mengapa begitu?
Hmm..selalu kalau na kene g toilet kt kedai mamak
Memang ayah aku yang meneman
Ayah aku yang bersabar menanti
Sangat terharu dan rasa na nangis
@.@

Daud!!
Duit memang ta kesah na kua
Tader had punya lah
Makanan pas kat kau
Pasti belanja lah
Memang terbaek
Fries 1 ta cukup,4 sekali bagi
Pau??pergh2..sekali 2 pau taw..
Hehheeehh
e_e

Feb 13, 2011

Kau tahu??

Wush!!!dush3!!!
Ha!!!ada ta rase cm tertanya2??
Kau tahu tak??
Ha…
Meh cni dok depan pc korg uh..
Mengadap aku nye page nih..
Eh2…heeeettt(break kaki baek punye)
cop2!!na bagi salam jap
ASSALAMUALAIKUM.....
=D okey..fuhhh..heeee
laaaa....ni ha..sebenarnye na cite
sal g men futsal ni..
heishhh...wo..ini budak r(aku lah)
berlagak, bongkak, sombong..
hadoyyy..baru sekali g 
gelanggang futsal utk bermain kot!!
hah!!!aku..azza..ira..zatil..
turun padang bersama bebudak laki
tuan, farhan, wan, daud, muiz, mat pie, ___, ___
yang gorgeous lagi comel
lalalaaa...eittt...
jangan pandang serong yer..
sesaje je gune istilah tuh..
eis...dyorg uh ensem lagi maskulin ok!!
terharu lagi tersedak taw..
pergh3!!
(hey,yang blank tuh aku ta tawu name,cume tawu rupe..maaf yer!!)
sejarah, kenangan segala bagai terukir disitu
dikala ktorang menjejak kaki d sana
malang tidak berbau..
grrr..zatil tamaw join maen loh..
taper2..hope dy akan join laen kali..
maen gile seronok..
pecah perut time da mula rancak maen..
sangat seronok bila dapat mengejar bola yang satu
gelecek bola tanpa arah..
haha..heishhh..
walaupun ada pengalaman maen b4 dis dkt matrik
tapi serasa macam ta penah maen
iyolah..da lame tuh..heeee
eish...seronok sangat kot maen..
ada tragedi berlaku..
pasti tanda kenangan ni takkan di lupakan..
4 orang injured!!heishh..
itu lah..ta beringat sebelum bermaen..
biasa lah yer..adat la kan..
ta injured ta bez!!erk??patutkah??
============================================
da ta pasal ada nama kat pak guard nye senarai
disebabkan kua ta ingat na balik..
wush dush3!!!
len kali kalau da terlepas waktu..
aku fikir, aku rasa, 
na over night terus sampai ke pagi!!
wuhhhuuuu...
pst!!!pas ni, mak aku bagi cadangan..
kite men guli lak kawan2!!
haha..tader gune tenaga banyak..
^^
♛ copyright ✿ FATIN FARAHIN ✿ tenten ◕‿◕ ♛